Barn Talk

Barn Talk 6 april | Desinformatie: is kennis hét wapen van de energieprofessional in hun strijd tegen desinformatie?

Desinformatie wordt een steeds groter risico voor onze samenleving. We worden overspoeld door beelden en informatie, maar hoe weet je nu wat je kunt geloven en wat niet? Feiten worden anno 2022 vaker in twijfel getrokken en de brengers van feiten worden steeds vaker bedreigd. Er dreigt een kloof te ontstaan tussen de wetenschap en de samenleving. Kunnen we dit nog voorkomen?

Nieuws

Vacature: Trainee Business Developer (1,0 fte)

Ben je bijna of net klaar met je studie? Heb jij een commerciële inslag en wil je aan de slag met business development en subsidieregelingen in de energietransitie? Dan is deze trainee functie bij EnTranCe | Centre of Expertise Energy echt iets voor jou!

Nieuws

Integrale methode voor de energietransitie zet eerste stappen

Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie, virussen en uitblijvende krimp verandert logischerwijs de menselijke behoefte aan gebouwen om in te wonen, te werken en te leren. Het is van groot belang dat de vrij conservatieve bouwwereld inspeelt op deze tendensen door nauwer en meer betrokken te gaan samenwerken met bewoners, gebruikers, maatschappelijke platforms en ontwerpers. Aan de hand daarvan kunnen er nieuwe constructies gebouwd worden, die passen bij de wensen en eisen van deze tijd en die rekening houden met een snel veranderende toekomst. Dit treft zeker ook de energietransitie die hier integraal mee is verbonden.

Nieuws

Vacature: Junior Onderzoeker (0,4 fte)

Bij Entrance | Center of Expertise Energy is een vacature ontstaan voor een Junior Onderzoeker (0,4 fte). Ben jij nieuwsgierig? En wil je ervaring op doen met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van duurzaamheid, energie en gedrag? Dan is dit echt een functie voor jou!

Nieuws

Vacature: PhD Energietransitie (1,0 fte)

Bij EnTranCe - Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen staat een nieuwe vacature open! Ben jij een enthousiaste en zelfstandig werkende onderzoeker, die zin heeft om met het thema systeemintegratie aan de slag te gaan? Wij zoeken een promovendus voor het promotieonderzoek energietransitie.

Nieuws

New Energy Forum 2022 | Breaking Barriers

Op donderdag 23 juni 2022 zal het New Energy Forum voor de tweede keer worden georganiseerd. Het thema van dit jaar is Breaking Barriers! Breek jij met ons door de barrières van de energietransitie?